Поразка Китаю в Україні


Путінській Росії, яка програла війну в Україні, доведеться не демократизуватися чи розвалюватися, а терміново шукати собі нового ворога. Але вже не на Заході чи Україні, а на Сході.

Щоб відвернути увагу російського суспільства від гіркоти принизливої поразки від України, пошуку ворогів та винних, а також від небезпеки політичного посилення ролі армії, постпутинському режиму Росії доведеться вступати у прикордонні конфлікти з Китаєм.

Російська пропаганда легко перейде з України на Китай, змінить хвилю ненависті від Заходу на Схід. Так уже було за часів конфлікту СРСР та Китаю. Практично вже зараз російська пропаганда і населення Росії готові до переходу від фашистської ненависті до України до сильного сприйняття антикитайської ненависті, яка лише стримується Кремлем.

Пекін це чудово розуміє, тому не поспішає відкрито стати на бік Москви. А перемогти будь-кого, без допомоги Китаю, путінська Росія вже не може. Тому Пекін, швидше за все, експлуатує Росію, використовує її важке економічне та геополітичне становище «світового ізгоя», але не збирається з нею розділяти свою долю.

Ось чому Захід переконавшись, що Росія вже не зможе перемогти Україну, яка прикрила Європу, не хочуть ні перемоги України, ні розпаду Росії. Ослабла післявоєнна Україна легко піддаватиметься на будь-яке зовнішнє управління. Росія, що ослабла, але озлоблена поразкою в Україні, потрібна Заходу для викачування ресурсів і нейтралізації Китаю.

Хоча страждає від цієї геополітичної стратегії та обливається кров'ю лише одна країна – Україна.

Нет комментариев