Путін вчора на форумі "Малая Родина – сила России" зробив кілька цікавих заяв




Путін вчора на форумі «Малая Родина – сила России», крім анекдоту про пліснявий сир і сосиски, зробив кілька доволі цікавих заяв.

Зокрема, він обурився тим, що країни Балтії «викидають російськомовних за кордон» і це входить у сферу національних інтересів Росії. Натяк на напад «задля захисту російськомовних»?

Варто зазначити, що цей натяк цілком збігається з одним зі сценаріїв початку війни з публікації Bild. Можливо, публікація справді ґрунтована на витоку інформації з європейських спецслужб – бо описаний розвиток подій не назвати фантастичним.

Можливо, публікація ґрунтована на «секретному документі», підготованому ФСБ чи ГРУ РФ задля залякування. А версія, що це просто «одна з легенд майбутніх навчань військ Німеччини або НАТО» виглядає чимдалі менш правдоподібною.

Надто все схоже на реальні можливі перспективи. Хоча, зрештою, одне не виключає іншого: для легенд часто застосовують ймовірний розвиток подій, а не цілком вигадані обставини.

Але загальний підсумок цього моменту: в Кремлі справді оцінюють можливість використати і балтійських російськомовних як привід для нападу, якщо він буде визнаний вигідним.

Дивний кашель (разів 10 прокашлявся) під час дурних реплік про Україну просто додав градусу маячні. Наприклад, відхід військ з-під Києва – це був такий «знак» від Кремля, що Путін серйозно готовий домовлятись, а зовсім не втеча окупантів від ЗСУ і ТРО (вже доведено, що найбільших втрат Росія зазнала саме в момент найглибшої окупації наших теренів на початку повномасштабного вторгнення). Очевидно, без натужного викашлювання ця брехня просто не лізла навіть з путінської горлянки.

І ще одна заява Путіна: «Україна не хоче мирних переговорів». Я визначив тут головний посил: «чим довше Україна буде у стані війни з Росією – тим менше в неї території лишатиметься і тим менше буде в Путіна бажання домовлятись, тому домовляйтесь зараз».

Якщо зважати на постійну звичку Путіна брехати, то це можна вважати визнанням, що окупаційним військам чимдалі тяжче тримати оборону окупованого. І Путін попри все дозування інформації для нього побоюється, що ЗСУ поступово витискатимуть російські війська з України. Особливо якщо далекобійні ракети дозволять зруйнувати військову логістику прифронтової зони і прикордонних російських регіонів: забезпечення окупаційних підрозділів найнеобхіднішим для виживання і для обстрілів.

Нет комментариев