Головком армії Норвегії закликав готуватися до агресії Росії проти НАТО


Тяжкі часи народжують сильних людей.
Сильні люди створюють добрі часи.
Гарні часи народжують слабих людей.
Слабкі люди створюють лихоліття.


Країни НАТО мають наростити свій військовий потенціал на випадок нападу Росії, заявив командувач Збройних сил Норвегії генерал Ейрік Крістофферсен в інтерв'ю NTB.
Тези:
«- зараз є вікно, яке, можливо, триватиме один, два, можливо три роки, коли ми повинні ще більше інвестувати в надійну оборону;
— нам потрібно наповнити плани НАТО змістом та забезпечити необхідний потенціал;
— Росія значно збільшила військове виробництво, перевівши підприємства ВПК на цілодобовий режим роботи, а також співпрацює з Іраном та Північною Кореєю для поповнення свого арсеналу, це означає, що вона озброїться швидше, ніж передбачали в НАТО ще минулого року;
— ми не знаємо, що буде з Росією через три роки;
— для нас важливо зустріти невизначений і непередбачуваний світ із сильною національною обороною, тому зараз ми маємо використовувати час із користю;
— насамперед, країни НАТО повинні приділити увагу зміцненню своєї протиповітряної оборони, а також нарощуванню виробництва далекобійних ракет, снарядів та запчастин для військової техніки;
— у світі склалася серйозна ситуація з безпекою, і ніхто не знає, яким буде наступний крок Путіна».

Війна в Україні поглинає більшу частину запасів зброї Норвегії та інших країн Європи:
«Це дилема. Але дуже важливо, щоб ми підтримували Україну тим, що їй потрібно, і стільки, скільки потрібно. А це, здається, надовго».

Генерал додав, що поки що постачання озброєння Києву — це прорахований ризик. Якби Норвегії загрожував напад прямо зараз, то вона не могла б допомагати в колишньому обсязі, але в поточній ситуації це не так, запевнив Крістофферсен, вказавши на те, що війна в Україні забирає ресурси і в Росії.

9 січня голова військового комітету НАТО нідерландський адмірал Роб Бауер заявив про неминучість війни з Росією. За його словами, всім країнам блоку потрібно готуватись до цього.
Зі схожим закликом виступали головкоми армій Великобританії, Нідерландів та Швеції, міністр оборони Німеччини, начальник Генштабу Бельгії та прем'єр Естонії.

Початок третьої світової війни сили НАТО відпрацюють на найбільших з часів розпаду СРСР навчаннях, які стартують цього тижня і триватимуть протягом кількох місяців у Німеччині, Польщі та країнах Балтії, у тому числі на кордоні з Калінінградською областю Росії. У них візьмуть участь близько 90 тисяч військовослужбовців, авіаносці, есмінці, підводні човни, танки, артилерія та винищувачі.

У 1983 році за правління КДБіста Андропова весь світ був на межі ядерної війни. Внаслідок протистояння СРСР-НАТО, Захід був змушений відповісти, зокрема, навчаннями Able Archer 83 (англ. Досвідчений лучник) — десятиденними командними навчаннями НАТО, які розпочалися 2 листопада 1983 року і охопили всю територію Західної Європи.
У ході Able Archer відпрацьовувалися дії Альянсу у разі ескалації конфлікту, що веде до ядерної війни.

На той час я жив у гуртожитку АН УРСР на проспекті Науки у Києві, над нами проходила глісада посадки літаків до аеропорту Жуляни і мені регулярно снилися апокаліптичні сни з ядерною війною. Чи то через літаки, чи то з якоїсь іншої причини.

Навіщо це все? Гебіст Андропов кинув виклик Заходу і в результаті СРСР спочив у бозі. Через 40 років після нього черговий гебіст Путін теж кинув виклик Заходу, і, в результаті, РФ завершиться там же.
Зважаючи на все, Путіну та його ОЗУ западло програти війну Україні, він хоче «лягти» під НАТО.
У мене немає жодних сумнівів щодо цього. І тепер навряд чи Захід буде таким великодушним по відношенню до РФ.

Ось така путня, малята, гарненькі хлопчики та прекрасні дівчата.


Нет комментариев