"Звільнення Залужного": кому це потрібно?



Насправді історія із звільненням Залужного видається фантастичним медіасюрреалізмом лише на перший погляд.

Найголовніше, що великій частині лідерів громадської думки була не просто спеціально «злита» інформація про звільнення Залужного, а саме підтверджена після того, як вони почали штурмувати свої джерела. Причому знайомі журналісти робили запити по різні боки барикад, так би мовити.

І саме джерела військового походження найбільш активно почали кивати у бік звільнення Залужного. Що і дало підстави навіть досить обережним ЛОМам сміливо і впевнено фіксувати звільнення Головкома. Цікаво, що і телеграм-пул Банкової також долучився до розгону чуток, а це і створило ефект правдивості.

Версія про спеціально влаштоване оприлюднення інсайду з боку оточення Залужного залишається поки базовою. Можливо, це було здійснено з метою зриву сценарію Банкової, яка готувала «подушку» для заземлення чутливої інформації про Залужного.
В самих чутках, насправді, нічого не має ганебного, бо вони — є звичним елементом політичної комунікації в наляканих суспільствах. Однак, якби не війна. І якби не важлива фігура у питанні оборони України.

Те, що паралельно вдалось здійснити тестування суспільної реакції на ймовірне звільнення Залужного, то це цілком зрозуміло. Хоча в Офісі Президента і так знають результати закритих опитувань, які щотижня на столі у них. І розуміють, що зараз Залужний буде просто політичним кумиром, який входить у «медовий місяць» як політик.

Чи потрібно їм це? Напевно так, якщо у найближчий час президентських виборів таки не буде точно.

Нет комментариев