Разом із F-16 Україна отримає ракети, які дістають до путінської резиденції Ново-Огарьово


Разом з F-16 Україна отримає ракети, що дістають до Рубльово-Успенського шосе, де розташовані заміські будинки російських шахраїв та путінська резиденція Ново-Огарьово.

Постачання винищувачів F-16 Україні, яке західні країни погодили зі США, обіцяє новий головний біль російському Генштабу. Винищувачі, поставити які погодилися Данія, Нідерланди, Норвегія та Бельгія, будуть забезпечені ракетами з дальністю до 500 км, повідомив у понеділок командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

За даними z-каналів, мова, ймовірно, йде про ракети AGM-158 JASSM, які виробляються американським концерном Lockheed Martin, наводяться супутниковою навігацією, а також мають оптико-електронну систему, що дозволяє точно вражати ціль. Радіус дії цих ракет дозволить при запуску з кордонів Харківської області дістати Тулу (відстань 453 км). А запуск із кордонів Сумської області накриє і околиці Москви, в тому числі Рубльово-Успенське шосе, де розташовані заміські будинки російських шахраїв та президентська резиденція Ново-Огарьова (490 км).

F-16 з ракетами великої дальності дозволять Силам оборони України «добитися ще більших успіхів на полі бою та звільнити територію від ворога», заявив Наєв.

Загалом Україна отримає кілька десятків F-16, літати на яких пілоти ЗСУ вже навчаються на базах у Британії, США та Румунії.
Данія планує передати Києву 19 винищувачів, проте затримує постачання: замість початку 2024 року вони відбудуться у другому кварталі.
Нідерланди погодилися передати 18 машин, а в лютому анонсували плани збільшити цю кількість до 24 машин.

Перші винищувачі F-16, за даними Newsweek, вже з'явилися в Україні: за їхньою допомогою у грудні минулого року ЗСУ вдалося знищити сім військових літаків ВКС РФ, включаючи п'ять винищувачів-бомбардувальників Су-34, а також потопити у Криму великий десантний корабель «Новочеркаськ».

Тим часом, Франція збирається наростити військову допомогу Україні і передати Києву більше «озброєнь останнього покоління», заявив прем'єр-міністр країни Габріель Атталь.

«Наша підтримка, очевидно, буде розширена: не лише у плані виділення фінансових коштів, а й у плані типу озброєнь, які мають відповідати найвищому стандарту, необхідному для того, щоб українці могли себе захищати», — сказав Атталь на спільній прес-конференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

За його словами, Париж вже постачає Україні сучасні ракети SCALP, гаубиці Caesar, бронемашини AMX-10 RC та снаряди AASM.

До цього міністр оборони Франції Себастьян Лекорню зазначив, що війна в Україні та пов'язаний із цим перехід французької економіки на «військові рейки» — це можливість для армії та промисловості. Зокрема, за його словами, Франція вже в кілька разів наростила виробництво військової техніки та боєприпасів:
«На виробництво САУ Caesar компанії Nexter раніше потрібно 30 місяців, а зараз — лише 15. Співробітники були мобілізовані і компанія змогла наростити запаси. Модель змінюється. Це, до речі, вигідно для наших робочих місць та впливу нашого французького ноу-хау».

Наприкінці січня президент Франції Емманюель Макрон пообіцяв передати ЗСУ 40 крилатих ракет SCALP та сотні керованих бомб для української авіації, а також комплекси ППО для захисту українських міст. У середині лютого очікується візит французького лідера до Києва, під час якого може бути ухвалено рішення про передачу ЗСУ 12 винищувачів Mirage 2000D. Ці літаки можуть зіграти важливу роль при завданні ударів по наземних цілях російської армії на окупованих територіях.

Франція досі сильно відстає за обсягами військової допомоги Україні серед європейських країн. Так, наприклад, Німеччина поставила Києву озброєнь на 17,1 млрд євро, Великобританія – на 6,6 млрд, Італія – на 0,69 млрд, а Франція – лише на 0,54 млрд.

А в цей час ОП проводить «аудит» ЗСУ, які за два роки в режимі дефіциту як озброєнь, так і особового складу, без панування в повітрі примудрилися звільнити більше половини окупованих територій.
Говорячи мовою математики, ЗСУ успішно вирішили завдання максимізації звільнення окупованих територій за наявності жорстких обмежень на ресурси, що використовуються.
Зважаючи на все, ОП цього здалося мало і хтось вирішив, що в Україні є «лідери», здатні на більше.



Раніше The Washington Post писала, що Зеленський зустрівся із Залужним 29 січня і запропонував головному комітету ЗСУ піти у відставку. Президент мотивував це тим, що звільнення Залужного може позитивно вплинути на союзників України, які останнім часом послабили фінансову підтримку. Також Зеленський сказав Залужному, що українці втомилися від бойових дій і потребує «оновити ситуацію». Водночас президент запропонував головному посаду радника, але Залужний від пропозиції відмовився, писала WaPo.

Негайної відставки головкому завадили витоку у ЗМІ, стурбованість США та Великобританії, а також те, що Залужному не вдалося швидко знайти заміну. Від посади головкому ВСУ відмовилися 38-річний начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов та 58-річний командувач сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, стверджувала The Times.

Незважаючи на відмову піти з посади, Залужний все ж таки планує залишити армію, говорило джерело WaPo.
Залужний став головкомом ЗСУ у 2021 році.
Восени 2023-го в ЗМІ з'явилася інформація про конфлікт між ним і Зеленським після інтерв'ю головкому The Economist, в якому той повідомив про війну, що зайшла в глухий кут.
Президент публічно не погодився із цим і перестав безпосередньо спілкуватися з головкомом.

Коли собаці робити нічого, вона яйця лиже, а ОП у вільний час проводить «аудит» ЗСУ.
Побажаємо їм розуму.

У разі вигнання Залужного з ЗСУ я більш ніж впевнений, що він знайде собі застосування як у структурі НАТО, так і в будь-якій західній військовій академії, де його з руками/ногами та головою відірвуть.
Чи залишиться у виграші від цього український народ?
Це навряд чи.
Думайте.


Нет комментариев