Асиметрична відповідь: російські компанії залишилися без фахівців для захисту від атак хакерів


Кадровий голод, який став однією з головних проблем російської економіки після початку повномасштабної війни проти України, почав позначатися на інформаційній безпеці компаній.

Захистити себе від кібератак через нестачу відповідних фахівців не можуть 62% російських підприємств. Це показало опитування МТС RED, результати якого публікує Forbes. Ще 32% компаній заявили, що їхні профільні співробітники не мають часу для вирішення проблем, викликаних хакерськими атаками.

У ході дослідження було опитано понад 100 представників російських компаній із фінансового сектора, промисловості та енергетики, IT, держсектора, сфер телекомунікацій, охорони здоров'я, ретейлу, будівництва та девелопменту.

Крім дефіциту кадрів, позначається і відхід із ресурсної федерації західних розробників у сфері кібербезпеки.
Для 24% компаній імпортозаміщення ускладнюється нестачею якісних вітчизняних систем захисту інформації, 17% зазнають труднощів через неможливість продовження ліцензій та відсутність технічної підтримки іноземних вендорів. Також 14% компаній поскаржилися на брак фінансових можливостей захисту від кібератак.

Згідно з опитуванням, складних атак у 2023 році зазнала кожна четверта компанія на Московії. Близько 17% підприємств заявили, що на них велися цільові атаки, а 8% розповіли про атаки через підрядника.

Серед кіберзагроз, з якими компанії ресурсної федерації стикалися у 2023 році, найчастіше фігурують фішинг та соціальна інженерія (45%), а також DDoS-атаки (40%).

Непочатий край роботи для наших фахівців IT.



Нет комментариев