Малюк та СБУ на крок попереду



Кремль образився так, що аж заочно заарештував: Малюк надто смачно потролив їх деталями ліквідації одіозних фігур і вивалашенням (чи зкаплуненням?) Прілєпіна.

Василь Малюк якісно відзначив 32-річчя СБУ: у великому інтерв’ю оприлюднив купу цікавих фактів і раніше прихованих деталей. Від калібру куль, якими «контролили» Киву і до глобальних економічних наслідків 13-х ударів по ворожих НПЗ (з 1 березня офіційно припинено експорт бензину з РФ і виросли ціни в них на внутрішньому ринку, на третину скорочено експорт нафтопродуктів).

ТІМЕ у випуску 26 березня підтвердив результативність цієї роботи: «Удари вивели з ладу значну частину нафтопереробних потужностей Росії, хоча й тимчасово. Цілих 60% — 18 НПЗ — можуть опинитися під загрозою, якщо Україна продовжить свої удари. А оскільки значна частина обладнання, яке використовується на об’єктах, зараз перебуває під санкціями Заходу і не може бути імпортована повторно, замінити його важко».

До всього Малюк щиро познущався з їхніх ФСБ і ГРУ: нагадав, до скількох недоробків дотягнулась СБУ – а російські спецслужби, потужні і потужно фінансовані, не спромоглись дістати нікого з українських найбільш дражливих для них фігурантів. Хіба рвуть ватнік на андрєєвскій стяг «чому Буданов досі не вбитий?!».

Нагадав, що розроблені СБУ важкі морські дрони Sea Baby – котрі тепер не брандери-камікадзе, а повноцінні багатоцільові морські платформи – настільки популярні, що збір 300 мільйонів на 85 нових «Малюків» забрав менш як 1,5 доби.
СБУ як такий «спец. військово-морський флот» разом з ЗСУ знищили десь третину з 80-х військових кораблів ЧФ РФ: 26 вщент+субмарина і ще 17 (+крадений «Костянтин Ольшанський» і розвідник «Іван Хурс») більш чи менш потрощили, то вони ремонтуються. З них 11 – на рахунку дронів СБУ «Морський малюк» і «Мамай».

Хоча, як каже речник ВМС ЗСУ, ще лишається 10 ракетоносіїв, серед яких – три підводні човни, 2 ракетних катери, кілька патрульних кораблів, сторожових кораблів і з пару десантних кораблів, більшість з яких щойно ремонтовані і сумнівно придатні. Тобто, роботи ще достатньо.

Але Малюк продемонстрував хорошу вмотивованість: «Нехай росіяни очікують на чергову бавовну… Ми ніколи не повторюємося і йдемо на крок попереду!».

Нет комментариев