Грамотний кидок від індусів: без лоха і рупія не та


Грамотний кидок від індусів: ресурсна федерація розпрощалася із завислими в Індії мільярдами рупій за нафту.
Домовитися про виведення рупій не вдалося.
Гроші залишаться в Індії та будуть інвестовані в індійську економіку.
Без лоха і рупія не та.
Ранку.

Спочатку російська влада сподівалася на те, що ЦБ Індії дозволить вивести рупії і торгувати ними на Мосбіржі.

Інший варіант полягав у тому, щоб купити на нафтові рупії індійські товари. У листопаді 2022 року делегація російських чиновників їздила в Нью-Делі і представила список із приблизно 500 товарів, які Індія могла б продавати в РФ. До нього увійшли поршні, масляні насоси, котушки запалювання, бампери, обладнання для текстильної промисловості, включно з нитками і фарбами, а також майже 200 товарів для металургії. У січні 2023 року відбувся повторний візит, але з мертвої точки зрушити процес не вдалося.

Наростивши імпорт російської нафти в 33 рази від початку війни і ставши другим за обсягами клієнтом російських нафтовиків, Індія, як і раніше, практично не постачає товари в Росію. Її експорт у 2023-2024 рр. склав лише $4,26 млрд, тоді як імпорт із Росії досяг $61,44 млрд.

Це створює гігантський дисбаланс взаємної торгівлі, яку через санкції доводиться проводити в обхід світових валют. У результаті у російських компаній рупії накопичуються на індійських рахунках зі швидкістю $3 млрд на місяць, оцінював раніше Bloomberg.

За словами джерела Reuters у російських банківських колах, на серпень минулого року сума, що «застрягла», сягала $39 млрд — майже десятої частини річних експортних доходів путіноміки.



Газпром — усе: після рекордного в історії збитку «Газпром» почав розпродавати майно.

Горезвісне «національне надбання», оголошеної Путіним «енергетичної наддержави», фактичний банкрут.

Усе, до чого торкається анти-Мідас Путін, перетворюється на згасання, розруху і смерть.



Нет комментариев