Путін не забув пригрозити НАТО ядерною зброєю


Нудний і картонний виступ Путіна на «парадє побєди»: нудно було йому, нудно було слухачам. Але, тим не менш Путін не забув і з цієї трибуни пригрозити НАТО ядерною зброєю: «Россия будет делать всё, чтобы не допустить глобального столкновения, но в тоже время никому не позволим угрожать нам. Наши стратегические силы всегда в боевой готовности».

Тим більш дивно на тлі цього шантажу виглядали раптові реверанси учасникам Другого фронту і туманні натяки на якісь «традиції союзництва»: «Россия никогда не принижала значение Второго фронта и помощи союзников. Мы чтим отвагу всех воинов антигитлеровской коалиции. Всегда будем помнить, никогда не забудем нашу общую борьбу и традиции союзничества».

До речі, це чи не вперше за час всіх промов на «9 мая» було взагалі згадано Другий фронт і союзників — хоч якось. З іншого боку, Путін промовчав про роль США і тим більше про ленд-ліз. При тому, що без ленд-лізу, без накачування СРСР і технікою, і зброєю, і найпростішими речами як їжа й одяг перемога якби й була, то на кілька років пізніше. І коштувала б десь вп'ятеро більше життів.

Але навіть ці дві репліки не міняють загального настрою промови: нудно.

Нет комментариев