Владні рокіровки на Московії не від хорошого життя


Час показує (див. ілл.), що кремлівський поціент, втративши у військових авантюрах чимало грошей, почав метушитися.



Старшого Патрушева, який з травня 2008 року був секретарем Радбезу і який був автором ідеї повномасштабної війни з Україною, відправили рибу ловити: розвивати кораблебудування. Як виявляється, Патрушев 1974 року закінчив Ленінградський кораблебудівний інститут, але знання застосувати на практиці не встиг — одразу був затребуваний до лав КДБ. Ось Путін і направив його за місцем, що відповідає першій освіті.

На його місце поставили Шойгу, а на місце Шойги висунуто на пост міністра оборони ресурсної федерації Андрія Бєлоусова, який одразу пообіцяв «провести оптимізацію військових витрат».
— Різати до чортової матері, не чекаючи перитоніту!

Путін, за словами Білоусова, поставив перед ним два ключові завдання:
1. зробити Міноборони відкритим до інновацій; і
2. інтегрувати економіку збройних сил в економіку ресурсної федерації.

«З урахуванням об'єктивного зростання оборонних видатків, які перевищили вже 6,7% ВВП, завдання повноцінної інтеграції економіки збройних сил у загальну економіку країни непросте, комплексне, і передбачає, насамперед, оптимізацію бюджетних видатків. Хочу підкреслити, оптимізація не означає огульного скорочення", — заявив Білоусов.

За його словами, «оптимізація» передбачає підвищення ефективності оборонних видатків у частині грошового забезпечення військовослужбовців, виробництва і поставок нової військової техніки та озброєнь, кадрового забезпечення, щоб «кожен карбованець бюджетних грошей приносив максимальний ефект».

«Вирішення цього завдання передбачає необхідність тісно інтегрувати роботу Міноборони і роботу цивільних відомств», — сказав Білоусов.

«Усе, що є в країні ефективного, передового, усе має працювати на досягнення перемоги, на забезпечення вирішення завдань збройних сил», — сказав новий глава Міноборони.

На тлі «спецоперації» російська влада запланувала витратити на фінансування війни 2024 року третину федерального бюджету. Витрати за розділом «Національна оборона» цього року, відповідно до закону про бюджет, мають досягти 10,78 трильйона рублів, або 29,4% від загального обсягу видатків.

Порівняно з 2021 роком, до початку повномасштабної війни в Україні, коли витрати на оборону становили 3,57 трильйона рублів, номінальні видатки на армію і держоборонзамовлення мають зрости 2024 року втричі, а у відсотках від загальних видатків бюджету — удвічі.

Відповідно до чинного закону про бюджет витрати на війну мають скоротитися 2025 року до 8,53 трильйона рублів, або 24,8% від загального обсягу видатків, 2026 року — до 7,41 трильйона рублів, або 20,8%.

Серед першочергових питань Білоусов перерахував забезпечення армії сучасною технікою і боєприпасами, необхідність відпрацювання нових методів ведення бойових дій і комплектування збройних сил РФ.
Ось він буде здивований, коли десь через півроку вникне в справжній стан справ у ввіреному йому міністерстві.

При цьому, він відкинув підготовку до чергової мобілізації:
«Питання про комплектування збройних сил має системний характер. Я спеціально хочу підкреслити для журналістів, що мова не йде про мобілізацію, про якісь надзвичайні заходи. Йдеться про планові заходи, як призов громадян, так і, що особливо важливо, контрактування».

Мобілізація 300.000 осіб восени 2022 року спровокувала масову еміграцію «дорогих росіян».

Нова кремлівська ввідна така: «грошей немає, але ви воюйте».

Парадокс: країна вовків, керована баранами, завжди програє країні баранів, керованій вовками.

Спробуємо розібратися в поточній ситуації.

1. Отже, витрати ресурсної федерації на війну в структурі ВВП зрівнялися з аналогічними витратами СРСР в останні роки його існування, але є нюанс.
У СРСР увесь ВПК складався із самодостатніх кластерів замкнутого виробництва, які практично ніяк не залежали від імпорту.
Левова частка підприємств цих кластерів з тих чи інших причин припинили своє існування: збанкрутіли, простоюють і/або закриті, а персонал звільнений, розпродані на металобрухт.
Після розпаду СРСР частина з цих підприємств опинилася за межами ресурсної федерації, наприклад, в Україні.
У путіноміці навряд чи знайдеться галузь, включно з підприємствами ВПК, які не залежать, причому, критично від імпорту комплектуючих. Саме на обмеження таких поставок і спрямовані санкції Заходу проти Китаю.

2. Кадри. Зруйнована сама багаторівнева система підготовки кадрів, створена за часів СРСР:
— робітників, яких готували спеціалізовані ПТУ;
— інженерів і технологів, яких готували профільні ВНЗ;
— наукові кадри нижчої ланки — аспіранти та кандидати наук;
— наукові кадри вищої ланки — доктори наук, члени-кореспонденти та академіки.

Уся ця складна ієрархічна система відтворення носіїв компетенцій зруйнована, корумпована, дипломи і наукові звання девальвовані до рівня порожніх папірців, а ті кадри, які справді щось із себе представляють, залишають Росію за першої-ліпшої можливості, що відкрилася. Прикладів цьому хоч відбавляй.
Скільки з них виїхали за роки від путінської могилізації, одному Богу відомо. Може і всі.

Найкраще характеризує ситуацію, що склалася, модне слівце «начебто».
Якщо 30+ років начебто продавати начебто дипломи начебто студентам, начебто аспірантам, начебто кандидатам наук, начебто докторам наук, начебто членам-координаторам, начебто академікам, то на виході ви отримаєте два покоління начебто «спеціалістів», що ми начебто і спостерігаємо.

3. Чи може призначення одного, нехай і «геніального воцерковленого патріота вченого-економіста» на посаду міністра оборони одним махом вирішити всі ці проблеми?
Відповідь очевидна: не може.
І це ми ще не торкнулися теми корупції і злодійства на всіх рівнях.

Путін може ставити завдання, чогось вимагати і навіть тупати ніжкою, але це лише мрії кремлівського старця, який усе просрав у свою секретну валізу.



Тим часом, як доповідав учора Reuters, президент США Джо Байден оголосив у вівторок про значне підвищення мит на низку імпортованої з Китаю продукції, включно з електромобілями, комп'ютерними мікросхемами та медичними товарами.

Згідно з повідомленням Білого дому, Байден збереже тарифи на імпорт із КНР, введені його попередником і нинішнім суперником республіканцем Дональдом Трампом, але також збільшить інші — наприклад, мита на електрокари зростуть на 100%.

Нові заходи зачіпають імпортовані з Китаю товари на суму $18 мільярдів, зокрема сталь, алюміній, напівпровідники, акумулятори, сонячні батареї, крани тощо.
У 2023 році США імпортували з КНР товари на суму $427 мільярдів, а обсяг експорту становив лише $148 мільярдів.

Судячи з усього, з урахуванням позиції Китаю щодо війни в Україні, дефіцит торгового балансу США, який наполегливо зберігається протягом десятиліть, став чутливою темою.
І вибори на носі.
Переконаний, обмежувальні заходи США проти Китаю тільки починаються.

Результати візиту: Путін умовив Сі Цзіньпіна купувати російський топінамбур і яловичі хрящі.

Обставлений із помпою державний візит Путіна до Китаю, перший після перепризначення себе на п'ятий термін, не приніс Кремлю жодних нових важливих двосторонніх угод.

За підсумками переговорів Путіна з головою КНР Сі Цзіньпіном російська і китайська делегації підписали 12 документів.

Як випливає з матеріалів на сайті Кремля і Россільгоспнагляду, серед них — угоди про постачання до Китаю російського топінамбура і субпродуктів із яловичини, зокрема яловичих хрящів і шлунків.

Нагадаю: "Запомните этот день 18 марта 2014г.
Сегодня РФ окончательно стала сырьевым анклавом Китая. Но даже за это положение россиянам придется просить китайцев покупать у них лес, пеньку, мед и щетину. Поменять за несколько недель место в G8 на положение поставщика сырья двору китайского императора — это, я вам скажу, настоящее пацанское достижение. Круто. В самом деле.
Путлер даже Януковича по сливу своего положения переплюнул.
Крым — это так — плюнуть в борщ западу и жидобандеровцам напоследок.
А вообще, символично вполне: бандюк по кличке «гоблин» отжал для путлера Крым и они за одним столом подписывают об этом маляву. Потом в сауну с девками. Какая G8?
«Гоблин» — вот настоящий уровень путлера. Даже Янукович, как честный вор, побрезговал к нему на стрелку прийти.
"
Дочекався буквального підтвердження.

Крім того, Путін і Сі Цзіньпін домовилися про створення в прикордонній зоні резервату «Земля великих кішок» і затвердили концепцію розвитку острова Уссурійський, який було безоплатно передано Китаю ще 2008 року.

Три документи стосуються об'єднання зусиль держпропаганди: китайське агентство «Сіньхуа» співпрацюватиме з державним ТАСС, а також проведе експертний форум БРІКС спільно з агентством «Россия сегодня». Крім того, медіакорпорація Китаю CMG підписала меморандум про співпрацю з «Газпром-Медіа Холдингом», що володіє, зокрема, телеканалом НТВ.

Крім цього, було погоджено меморандум «у сфері інфраструктурного та інженерного будівництва» та аналогічний документ про співпрацю між бізнес-об'єднанням «Деловая Россия» і Китайським комітетом зі сприяння міжнародній торгівлі.

У списку документів не виявилося жодної угоди, що вирішує проблему транскордонних платежів, які масово блокують китайські банки під загрозою санкцій США.
За даними Інституту фінансових досліджень Чон-ян при Китайському народному університеті в Пекіні, на березень було припинено 80% розрахунків між РФ і КНР.

Очевидно, Путіну також знову не вдалося домовитися про будівництво трубопроводу «Сили Сибіру-2», за допомогою якого Кремль розраховував замінити «Газпрому» втрачений європейський ринок.
У спільній заяві Путіна і Сі Цзіньпіна газ не згадується зовсім, а глава «Газпрому» Олексій Міллер не ввійшов до складу російської делегації: в останній момент замість Пекіна він вирушив із «робочим візитом» до Ірану.

Путіна нагодували качкою по-пекінськи, груббером, тушкованими трепангами, пельменями з креветками, напоїли горілкою Маотай і місцевим вином.
Ну, хоч поїв добре.
Не дарма з'їздив…

Reuters: "Австрійський Raiffeisen Bank International отримав письмове попередження від Міністерства фінансів США про те, що доступ банку до американської фінансової системи може бути обмежений через операції в Росії.
Заступник міністра фінансів США Воллі Адейемо 6 травня надіслав RBI лист, у якому висловив стурбованість розширенням діяльності банку в Росії.
У своєму листі Адейемо зазначив, що розширення Raiffeisen суперечить запевненням, які банк давав Мінфіну США, і які стосувалися прагнення згорнути діяльність у Росії.
Адейемо попередив, що дії RBI збільшують ризик того, що Міністерству фінансів доведеться вжити заходів щодо обмеження доступу банку до американської фінансової системи, враховуючи побоювання, що його діяльність ставить під загрозу національну безпеку США
".

Ось така путня, малята, гарненькі хлопчики та прекрасні дівчата.

Нет комментариев