Камала Гарріс повинна здійснити електоральне диво


За 250 років існування США американці лише раз обрали собі темношкірого президента – Барака Обаму – і жодного разу жінку.

Камала Гарріс повинна здійснити електоральне диво. Теоретично воно можливе за умови високої явки молодих виборців, жінок та афроамериканців, підтримки незалежних виборців в хитких штатах ну і потужної роботи технологів та консультантів.

Балотування 59-річної Камали і її опонування Трампу означає, що демократи роблять ставку на глибоке електоральне розмежування на ціннісному рівні, яке треба буде довести до колосального напруження.
У парі з Камалою Гарріс (якщо вона буде затверджена як кандидат у президенти з'їздом) найбільш оптимально виглядає губернатор Пенсільванії, адвокат Джош Шапіро як номінант на віцепрезидента.

Чудові ораторські здібності, відсутність серйозних скандалів навколо персони, підтримка профспілкових працівників, юдейського віросповідання, неабияка популярність в Пенсільванії — ключовому хиткому штаті.
Шапіро за опитуванням Blue Lab показав найвищі електоральні результати серед ймовірних замінників Байдена. Але він мало відомий на федеральному рівні (45% американців не знають його достатньо, щоб сформувати ставлення).

Думаю, демократи будуть керуватися сподіванням, що Шапіро зможе перетягнути частину американців єврейського походження, які схильні підтримувати республіканців і Трампа через їх більше помітне проізраїльське позиціювання.

Нет комментариев