Порошенко знову бреше - ціна на газ зросте загалом на 60%




Брехні Порошенка ні кінця, ні краю не видно.

Чергове «покращення» з вуст піарників Банкової, що листопадове підвищення цін на газ на 23,5% буде останнім, — не відповідає дійсності.

Так, 25 жовтня ввечері, близько 18:00, Кабмін опублікував на своєму сайті проект постанови про умови та ціну поставок газу населенню та підприємствам ТКЕ з 1 листопада 2018 року по 1 травня 2020 року. Документ одразу викликав неабиякий інтерес у представників ЗМІ.

У постанові йшлося про те, що на позачерговому засіданні уряду 19 жовтня встановлено ціну на газ:

— з 1 листопада на рівні 8550 грн за тисячу кубометрів;

— з 1 травня ціна зростає до близько 9 850 грн за тисячу кубометрів;

— з 1 січня 2020 року — до понад 12 300 грн.

І все б воно нічого, якби постанова не зникла з офіційного ресурсу за декілька хвилин. Незручно якось тепер виходить: і людей не повідомили заздалегідь про таке системне і ніяк не останнє підвищення, і коли нібито повідомили, то, вибачте, якось своєрідно, на пару хвилин. Згодом її знову опублікували на сайті.

І все б нічого, якби людям ще назвали справжню причину цього підвищення.

Мало хто розумію, що підвищення тарифів – це не умова МВФ для отримання наступного траншу, це результат поганих дипломатичних здібностей української влади, зокрема Порошенка. Пропозицію підняти ціни на газ висунув не МВФ, а сама влада, так звані «дипломати» перед початком переговорів. І тепер Порошенко боїться зізнатись в цих кабальних домовленостях, бо це стане крапкою в його політичній кар’єрі.

Наслідки нинішнього подорожчання газу трагічні для пересічних українців. Влада і Порошенко свідомо заганяють мільйони українців у бідність та боргову залежність.

Ще раз скажу: підвищення тарифів робиться з одною метою – виконати умови для затвердження нової програми фінансування МВФ в розмірі 3,9 млрд грн. і уникнути дефолту, запевняє влада. Але тут виникає наступне питання: куди підуть гроші кредиторів?

Влада виправдовується тим, що змушена розраховуватися по кредитах, набраних «попередниками». Безпідставно звинувачують навіть уряд Юлії Тимошенко. Але Порошенко знову дурить.

У 2013 році уряд погасив кредит МВФ 2008, який взяла Тимошенко під час світової кризи. І до того ж вона тоді не підвищила тарифи для населення. Тому усі небилиці, що ціну на газ необхідно підвищувати, щоб віддати борги уряду Тимошенко – абсолютна брехня. Ці борги давно повернули. У 2019 Україна має повернути МВФ 6,8 млрд дол. кредиту, отриманого Яценюком (Порошенко також давав добро) в 2014-2015 роках. Але тарифи тоді підняли з 70 коп. до 3,6 грн за кубометр.

У 2016 році Гройсман і Порошенко підняли тарифи з 3,6 до 7 грн за куб. З листопада 2018 ціна на газ зросла до 8,5 грн за куб.

То ж хто тут понабирав кредити, за які треба тепер українцям розплачуватися?.. Це кредити влади Порошенка.

Тож нехай виплачує зі своєї кишені. Вона в нього, до речі, за 2018 рік збагатилася на 10%. Капітал глави держави, яка воює, люди якої бідніють щодня дедалі більше, становить вже 1,1 млрд доларів. І тепер президент шостий у щорічному рейтингу 100 найбагатших українців, за версією журналу «Новое время».

Сумно…

Нет комментариев