На Луганщині п’яні російські військові "загубили" техніку – у РФ порушили справу


Група російських військових у стані алкогольного сп’яніння втратили три одиниці бойової техніки на Луганщині – проти них порушили кримінальну справу в РФ.

Прокуратура Оренбурзької області порушила кримінальну справу за ознаками скоєння злочину, передбаченого ст. 293 КК РФ (недбалість) на групу військових в/ч 10801.

Санкції цієї статті у випадку заподіяння особливо великої шкоди, карається штрафом від 200 до 500 тисяч рублів, виправними роботами терміном до 2 років або арештом терміном до шести місяців.

За даними слідства, військовослужбовці в/ч 10801 під час виконання спеціальних бойових завдань, отримавши неправомірний доступ до алкоголю в м. Кіровську (Луганська область), помилково здійснили передислокацію до позицій ЗСУ.

Зрозумівши свою помилку, солдати втекли, кинувши три одиниці техніки та боєприпаси до неї.

Військова частина 10801 зареєстрована в місті Кизил (Республіка Тува). Командувач – Падерін Сєргєй Михайлович.

Тува традиційно вважається одним з найдепресивніших регіонів росії. Регіон дуже маленький, завжди входив до так званого куща розвитку Красноярського краю, великий політичний вплив там має міністр оборони рф Сєргєй Шойгу.

За даними видання «Медіазона», саме з таких регіонів найчастіше надходить інформація про загибель солдатів у так званій «спеціальній воєнній операції в Україні». Це пояснюється демографією, особливим ставленням до військової служби, великою щільністю військових частин, розташованих у регіоні, а низький рівень зарплат і безробіття роблять армію привабливою для молодих чоловіків.

Ще 21 березня сенаторка від Туви Людмила Нарусова повідомила, що в Україні загинули щонайменше 96 терміновиків: «У результаті з роти у сто людей живих залишилося четверо».

Значна кількість втрат і відсутність реальних успіхів на Луганщині, ймовірно, негативно впливає на моральний стан російських військових і призводить до масового пияцтва й саботажу в лавах армії рф.

За інформацією аналітичного відділу ГІ «Права Справа», брак особового складу військ кремль намагається компенсувати учасниками приватних військових кампаній та примусово мобілізованими мешканцями тимчасово окупованих територій Луганщини й Донеччини. При цьому «призовникам» з ОРДЛО видають застарілу зброю та амуніцію – так звані «мосінки» (гвинтівки Мосіна часів ще царської росії) та каски радянського зразку.

Наразі ситуація в регіоні залигається напруженою. Важкі стрілецькі бої тривають у напрямках Воєводівки та Білогорівки, а також в Рубіжному та в Гірській громаді (Тошківка, Катеринівка, Золоте-4). Напередодні окупанти декілька десятків разів обстріляли Сєвєродонецьк. Своєю чергою, ЗСУ відійшли від Попасної на більш міцні позиції.
  • 0

Нет комментариев