Вирішальну роль у деокупації Криму відіграє партизанський рух.


Сьогодні Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення консультативної ради з питань деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території АР Крим та міста Севастополя.

Наразі передумовою для деокупації Криму має стати активізація місцевих сил спротиву: ядро партизанського руху можуть скласти представники корінних народів та українські розвідгрупи

Передумови для деокупації українського півдня, включно із Кримом, – створено: ЗСУ завдають критичних уражень по логістичній складовій окупантів. Однак, якщо за оцінками спеціалістів звільнити від російської навали херсонське правобережжя цілком реально до настання зимових місяців, то найближчі перспективи визволення Криму- щонайменше рік-півтора.

За таких умов вирішальною буде роль місцевих сил спротиву.

У росії ще достатньо й особового складу, і відповідної техніки, що унеможливлює прискорене просування ЗСУ територіями Херсонської та Запорізької областей, і тим паче – АР Крим.

Стосовно можливості активізації партизанського руху, враховуючи неоднорідність етнічного складу анексованого півострову, українській стороні, на мою думку, варто працювати саме в цьому напрямку, залучаючи до сил спротиву караїмів, представників кримськотатарського народу та україномовне населення.

Чому цього досі не було зроблено – відкрите питання.

Якщо представники Меджлісу позиціонують себе як представницький орган кримськотатарського народу, а Україна визнала його корінним народом, то, на моє переконання, саме представники корінного народу мають продемонструвати рішучість в моменті отримання національної автономії у складі України. Чекати, поки ми їх звільнимо, а потім заявити свої права на Крим – це буде виглядати недоречно.

На мою думку, важливою також є позиція Туреччини стосовно розгортання партизанського руху представниками кримськотатарської спільноти.

Враховуючи останні події – мовиться про візит Ердонана в Сочі й підписання ним низки політично-економічних домовленостей з рф, це може бути певним стоп-фактором. Туреччина має вплив на представників кримськотатарського народу й зокрема на Меджліс.

Разом із тим, давайте говорити про те, що у нас є Сили спеціальних операцій, є ГУР Міноборони України, однією зі сфер діяльності яких власне і є проведення й підготовка диверсійних актів на окупованих територіях.

До речі росЗМІ в якості однієї з версій вибухів на аеродромі в Саках та сьогоднішньої «бавовни» у Джанкої називають саме диверсію.

Тому поле діяльності для вітчизняного розвідтовариства у напрямку посилення місцевого спротиву – дуже широке. Починаючи від підтримки руху корінних народів до діяльності українських розвідгруп та створення передумов для масового розгортання партизанського руху.

Чому його не розгорнули досі?

Масове зрадництво у лавах СБУ в АР Крим. Практично 98% співробітників спецслужби у 2014 році перейшли на бік окупантів. А це – практично вся агентурна мережа. Тому будь-який протестний елемент, який міг би взяти в руки зброю або кинути умовний «коктейль Молотова», протягом 8 років перебуває під тісним контролем з боку російських спецслужб.

Нагадаю, Міністерство оборони російської федерації змінило основну версію вибухів під Джанкоєм сьогодні вранці. Спочатку вони казали про пожежу, а потім заявили, що це була диверсія.

Після появи повідомлень, що в районі Джанкоя сталася «бавовна» на складі БК окупантів, росіяни намагалися видати вибухи за пожежу на електричній підстанції, але потім підтвердили детонацію боєприпасів та оголосили про евакуацію населення.
  • 0

Нет комментариев