Пригожин – важко контужений: оприлюднено нові деталі удару по штабу "вагнерівців" на Луганщині


Послаблення позицій Пригожина пов’язане не лише з внутрішніми конфліктами за сфери впливу у кремлівській верхівці, а й може бути наслідком результативної атаки ЗСУ по штабу ПВК «Вагнер» у Первомайську на Луганщині.

Надмірна самовпевненість зіграла злий жарт з Пригожиним. Він не лише неодноразово підставив під удар своїх «підлеглих» на території так званої «ЛНР», а й сам отримав важку контузію внаслідок атаки ЗСУ по штабу ПВК «Вагнер» у Первомайську. Це на деякий час вивело Пригожина з гри та похитнуло його позиції у російській військово-політичній верхівці.

Нагадаю, що 31 грудня 2022 року Силами оборони України було нанесено удар по штабу ПВК «Вагнер» в окупованому Первомайську Луганської області. За інформацією місцевих джерел, приміщення будівлі міської центральної лікарні було перетворено окупантами на казарми для особового складу.

Координати місць розквартирування особового складу окупантів були надані ЗСУ і представникам розвідтовариства аналітичним відділом громадської ініціативи «Права Справа». Напередодні під час етеру на провідних українських телеканалах була оприлюднена інформація аналітичного відділу ГІ «Права Справа» щодо місця розташування бази окупантів в окупованому м. Первомайськ

Днями на підконтрольному Пригожину телеканалі ФАН з’явилось відеопідтвердження з наслідками удару. Виявляється, крім власне загибелі «правої руки» Пригожина, який відповідав за медійний супровід, внаслідок удару отримав важкі поранення й керівник медичної служби «вагнерівців» Олександр Блінов.

Більше того, за інформацією з місця подій, стало відомо, що в момент нанесення ракетного удару сам «кухар путіна» перебував у штабі. За попередньою інформацією, він отримав важку контузію. Це – показово. Примітно, що інформацію щодо місця розташування штабу ПВК «Вагнер» «злив»… сам Євген Пригожин.

Вирішивши «покрасуватись» під час інтерв’ю у Бахмуті, Пригожин заявив про те, що «сидел в штабе на Первомайке и быстро рванул в сторону Бахмута». Аналітичний відділ ГІ «Права Справа» вирахував координати штабу і повідомив ЗСУ про місце постійного базування ПВК «Вагнер».

Слід зауважити, що незадовго до цього пригожинські канали заявляли про ймовірний замах на шефа «вагнерівців».

За останній місяць три бази ПВК «Вагнера» були накриті лише на території Луганської області – при чому «завдяки» самому Пригожину, який або фотографувався на тлі казарм, або роздавав корисні для ЗСУ інтерв’ю. Це дало можливість ідентифікувати локації розташування казарм ПВК «Вагнер». Оприлюднення подібної інформації з боку Пригожина, варто розглядати як контрольований виток інформації. Мовиться про свідомий, узгоджений з російськими спецслужбами, характер оприлюднення інформації, який мав на меті «утилізацію» членів ПВК «Вагнер» руками ЗСУ.

Звертаю увагу, що що противник навмисно розміщує особовий склад, військову інфраструктуру і техніку в місцях масового скупчення цивільного населення, використовуючи їх як живий щит, тим самим виключаючи відкриття відплатного вогню з боку ЗСУ.

Нагадаю, у квітні місяці Пригожин «засвітив» базу ПВК «Вагнер» в окупованому Первомайську, опублікувавши відповідне фото у мережі «Вконтакте». Варто зазначити, що поблизу місця зйомки Пригожина знаходилася логістична базу ПВК «Вагнер». Координати бази були передані аналітичним відділом ГІ «Права Справа» представникам розвідтовариства. ЗСУ було нанесено точкового удару по місцях концентрації важкої бронетехніки і особового складу ПВК «Вагнер».

Внаслідок нанесення вогневого удару по місцях накопичення живої сили противника, було знищено декілька одиниць техніки ПВК «Вагнер» і до 50 осіб особового складу. Окупаційна влада змушена була визнати факт знищення автотранспорту і особового складу загарбників.
  • 0

Нет комментариев