Хто і як готується до третьої світової війни




Особливості командування «другою армією світу»: генерала, який відповідав за ППО/ПРО в Москві, заарештували за хабар.

Розслідуванням цієї справи спочатку зайнялося військове слідче управління СК по Москві, але потім його передали до Головного військового слідчого управління. Заведено кримінальні справи за ч. 5 ст. 291 КК (дача хабара в особливо великому розмірі) та ч. 6 ст. 290 КК (хабар в особливо великому розмірі).

Біляцький частково визнав провину та попросив укласти з ним досудову угоду про співпрацю. За це, як пише «Комерсант», його перевели під домашній арешт.

Проте Огієнко свою причетність до справи категорично заперечує. Йому загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі. Відправляючи його до СІЗО, суд вирішив, що генерал має «великі зв'язки серед посадових осіб органів військового управління Міноборони Росії» і може впливати на свідків.

У свою чергу, слідство розпочало інвентаризацію земель, закріплених за 1-ю армією ППО. У правоохоронних органах припускають, що частину цих земель раніше могли продати під забудову за хабарі. На отримання останніх перевіряються і інші представники командування військ ППО та ПРО.

30 мільйонів рублів – це 300 тисяч доларів.
Дешево рідну землю в Підмосков'ї генерали продають, однак.
І чому я не здивований?

Треба ГУР маякнути, наскільки дешево «коштують» російські генерали.
Можна цілими гронами та букетами купувати.
Непочатий край роботи.



На тлі зростання загроз Росії застосувати ядерну зброю в Україні, США втретє з початку року провели випробування стратегічної ядерної зброї.

Вранці в середу, 6 вересня, з бази Ванденберг у Каліфорнії був здійснений пуск міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III, яка здатна нести до трьох ядерних боєголовок потужністю 170 кілотон кожна і вражати цілі на дальності до 12 тисяч км. Головна частина ракети досягла мети на полігоні в районі атола Кваджалейн у центральній частині Тихого Океану.

"Тестові пуски Minuteman III, які стоять на озброєнні Пентагону з 1970-х років, покликані продемонструвати готовність ядерних сил США і забезпечити впевненість у летальності та ефективності національного ядерного стримування", — заявив полковник Браян Титус, який керував випробуваннями.

Раніше США проводили тестові запуски Minuteman III у лютому та квітні 2023 року.
Загалом, на озброєнні Пентагону знаходиться близько 400 таких ракет, розміщених у пускових шахтах у трьох районах базування: у Монтані, Вайомінгу та Північній Дакоті.

Не просто так це все.

США розмістять військові бази у всій Північній Європі.

Як розповів президент Фінляндії Саулі Ніісте, США розмістять своїх військових на території країни в рамках угоди про оборонне співробітництво (DCA).

Угода DCA з Норвегією вже підписана.
США готують аналогічні угоди з Фінляндією, Швецією та Данією.

Джерела у фінському уряді зазначають, що країна вже вживає дипломатичних зусиль щодо включення фінських збройних сил до нової командної структури НАТО під керівництвом стратегічного командування об'єднаними збройними силами в Норфолку, США.

На початковому етапі Фінляндія буде належати до командування НАТО в Брюсселі, але фінська адміністрація прагне змінити цю ситуацію. Гельсінкі хоче, щоб усі країни Балтії потрапили під командування Норфолку.

Внаслідок двосторонніх військових угод у Скандинавії будуть створені американські військові бази. За даними Ilta-Sanomat, американські ВПС почнуть використовувати інфраструктуру авіабази у провінції Лаппі. Там планується розміщення перших винищувачів F-35 ВПС Фінляндії.

Влада Фінляндії та США вела переговори про укладення двосторонньої угоди про військове співробітництво з травня. Тоді ж Фінляндія подала заявку на вступ до альянсу та стала його членом 4 квітня 2023 року. Після цього сухопутний кордон Росії та НАТО збільшився до 2,6 тисяч кілометрів.

Росія отримала у суперниці одну з найбоєздатніших армій, артилерійські війська якої є найбільшими в Європі — близько 1500 стволів, включаючи 700 гаубиць, 700 великокаліберних мінометів та 100 ракетних комплексів. За даними Міжнародного наукового центру Вудро Вільсона, потужність фінської артилерії перевищує показники Польщі, Німеччини, Норвегії та Швеції разом узятих.

Отак Путін знову всіх перехитрив.
Чи його таки "надули"?



Тим часом Мінпраці на Московії викреслило найманців ПВК «Вагнер» з категорії учасників бойових дій та позбавило пільг та виплат, а те, що раніше їм виплатили, заберуть за рішенням суду.
"Батьківщина завжди тебе кине, синку." ©

Нет комментариев