Україна остаточно пішла на Захід, а ресурсна федерація лягла під Китай


Глава МВФ: без допомоги Заходу економіка України не протягне більше кількох місяців.

Конгрес США у середу, 13 грудня, не схвалив пакет фінансової допомоги Україні на $61 млрд. За два дні лідери ЄС на брюссельському саміті не змогли домовитися про довгостроковий фінансовий план на 50 мільярдів євро на чотири роки для України після вето прем'єра Угорщини Віктора Орбана. Якщо угоди не буде досягнуто щодо додаткових коштів, міністерству фінансів України доведеться вжити рішучих дій для заповнення фінансової прогалини.

Георгієва зазначила, що Україна заслуговує на підтримку своїх союзників: «Вони вжили важких заходів для підтримки макроекономічної та фінансової стабільності. МВФ виконав свою частину, ми глибоко взаємодіяли з Україною. Нам потрібно, щоби партнери України виконали свою частину — і США, і Європа».



Тим часом над Росією опустилася «валютна завіса»: західні банки скоротили присутність у РФ до рівнів часів розвалу СРСР.

Путін не поспішає випускати західні банки, пов'язуючи це із рішенням про розморожування російських активів. Банкірам доводиться ставати все більш вибірковими, враховуючи скорочення торгівлі Росії із Заходом, пишуть аналітики RBI.

Так, частка Євросоюзу у зовнішньоторговельному обороті РФ з 37% зменшилася до 14%: обсяги російського експорту до ЄС впали втричі, з $16 млрд до $6 млрд на місяць, а імпорту з Європи — більш ніж удвічі, з $9 млрд до $4 млрд.

Місце ЄС зайняв Китай, який став головним торговим партнером Кремля, забезпечуючи третину експорту-імпорту та майже половину обороту валютних торгів на Мосбіржі.
Слідом за китайськими компаніями на російський ринок приходять китайські банки.
Сукупні російські активи китайської «великої четвірки»: Торгово-промисловий банк Китаю, Сільськогосподарський банк Китаю, Банк Китаю та Будівельний банк Китаю з кінця 2021 року зросли вчетверо.
Завдяки цьому кредитні організації КНР майже зрівнялися зі своїми західними колегами з погляду міжбанківських балансів у ресурсній федерації.

Ось така путня, малята, гарненькі хлопчики та прекрасні дівчата.



Інформація підтверджена та знакова. Рейх почав сипатися не по-дитячому.



Саліков готовий постати перед МКС у Гаазі і дати свідчення щодо В.Суркова, А.Бородая, командира 10 бригади спецназу ГУ ГШ (в/ч 51532) генерал-майора С.Свида (позивний «Рязань», куратор «Редута» та «Вагнер»), а також інших високопоставлених вояк з ФСБ та МО РФ, які курирували «спецоперації» на території України у 2014-2015 роках та у 2022 році.

Колишній російський військовий повідомив, що разом із сім'єю залишив Росію у червні 2022 року. Тепер він прилетів із Кейптауна (ПАР) до Нідерландів, де має намір домагатися політичного притулку.

10 грудня Саліков написав явку з повинною на ім'я прокурора МКС Каріма Хана та голови МУС Петра Хофманського, яку передав через проект Gulagu.net. Засновник правозахисного проекту Володимир Осєчкін стверджує, що особисто зареєстрував документ у системі документообігу МКС у Амстердамі.

При цьому, Осєчкін звернувся до керівництва МКС із клопотанням про заходи безпеки для Салікова, який з літа 2023 року дистанційно давав свідчення прокурорам Офісу генерального прокурора України та чекав на допит у слідчих МКС.

Саліков не розраховує на імунітет від кримінального переслідування з боку МКС та готовий відповідати за співучасть в агресії проти України, зазначив Осєчкін.

За останні півроку колишній полковник ГРУ написав книгу «Ні війні!» про події 2014–2015 та 2022 років. Зараз він пише другу книгу «Вагнер: Армія Кремля», щоб зробити свій внесок у припинення війни.

«З Ігорем можна погоджуватися чи не погоджуватися, але заперечувати його мужність та рішучість точно ніхто не може. Він першим із російських військових сам прибув до Гааги і готовий відповідати за скоєне, допомагаючи міжнародному розслідуванню та правосуддю», — зазначили в Gulagu.net.

Близько 40 країн входять до групи, яка працює над створенням спецтрибуналу для суду над РФ за скоєні злочини в Україні.

Нет комментариев