Бензоколонка залишається без палива


Дані щодо атакованого НПЗ Лукойла в Нижегородській області: після атаки невідомого БПЛА зупинена робота найбільшої первинної установки з переробки нафти.

Reuters уточнює, що йдеться про установку АВТ-6, що забезпечує близько 53% від переробки всього НПЗ.
У 2023 році НПЗ «ЛУКОЙЛ-Нижегороднафтооргсинтез»:
— переробив 15,8 млн тонн нафти;
— виробив 4,9 млн тонн бензину, 5,6 млн тонн дизельного палива, а також 2,3 млн тонн мазуту і 0,8 млн тонн авіа-керосину.

НПЗ важливі як для економіки ресурсної федерації, так і для ведення війни: автомобілі та вантажівки, трактори та комбайни, танки та кораблі, цивільні та військові літаки треба заправляти бензином, дизпаливом та керосином, а не сирою нафтою.
Яке горе…

Апдейт 13.03.2024. Вчора НПЗ у Нижньому Новгороді. Сьогодні НПЗ у Рязані.
Рязанська нафтопереробна компанія (НПК) у 2023 році переробила 12,672 мільйона тонн нафти, що становить 4,6% від загальної нафтопереробки у ресурсній федерації.
Завод виробив 2,79 мільйона тонн автобензину, 3,64 мільйона тонн дизпалива, 3,12 мільйона тонн мазуту та 0,87 мільйона тонн авіа-керосину.

Бензоколонка залишається без палива.
У результаті, експорт бензину за кордон у січні звалився на 37%, а продаж дизельного палива — на 23%, повідомляло Міненерго РФ. Скорочення експорту стало результатом «позапланових ремонтів» на нафтопереробних заводах та необхідності постачати внутрішній ринок, пояснили у відомстві.
З 1 березня уряд ресурсної федерації запровадив тимчасову заборону на експорт бензину, яка діятиме до 1 вересня поточного року.

Ось така путня, малята, сміливі хлопчики та прекрасні дівчата.



Нет комментариев