Ось що українські життєдайні дрони роблять!


Глава Міненерго ресурсної федерації Микола Шульгінов: "Нафтопереробка знизилася з початку 2024 року на 7%".
Ось що українські життєдайні дрони роблять.
За рік можна вийти і на 50% і більше скорочення.
Так тримати!

Ресурсна федерація втратила мільйон тонн експорту нафтопродуктів після ударів України по найбільшим НПЗ.

Нальоти українських безпілотників, які з початку року, щонайменше, дев'ять разів атакували об'єкти нафтогазової інфраструктури ресурсної федерації, вдарили по експорту великих нафтових компаній.

За підсумками січня нафтовики продали за кордон через морські порти 10,8 млн. тонн нафтопродуктів, повідомляє Reuters з посиланням на дані галузевих джерел та власні розрахунки. У річному вираженні експорт стиснувся на 1 млн. тонн, або 9% після того, як великі нафтопереробні заводи повністю або частково припинили роботу через українські атаки.

25 січня БПЛА вразили Туапсинський НПЗ «Роснефти» — єдиний на чорноморському узбережжі Росії і входить до топ-10 найбільших на Московії. На заводі, який щорічно переробляє майже 10 млн тонн нафти, згоріла вакуумна установка, через що виробництво довелося зупинити. Ремонт заводу затягнеться щонайменше до кінця лютого, кажуть джерела Reuters.

21 січня під ударом опинився термінал «Новатека» в Усть-Лузі, на відновлення якого пішли три дні.
Через 10 днів БПЛА атакував Нижегородський НПЗ «Лукойлу», ремонт якого, за оцінками Міненерго, займе не менше місяця.

Як підсумок: впали відвантаження нафтопродуктів майже всіх найбільших портів. Експорт через Балтійське море знизився на 14% рік до року, до 5,6 млн тонн; через Арктику — на 11%, до 184 тисяч тонн; через Чорне та Азовське море — на 6%, до 4,3 млн тонн. Щоб компенсувати обсяги, що випадають, нафтовики різко — на 24% — збільшили завантаження далекосхідних портів. Але їх потужності невеликі: у січні звідти на експорт пішло лише 666 тисяч тонн нафтопродуктів.

Якщо атаки продовжаться з нинішньою інтенсивністю, маленька незручність від дронів ЗСУ може перетворитися на велику проблему. НПЗ важливі як для економіки ресурсної федерації, так і для ведення війни: автомобілі та вантажівки, трактори та комбайни, танки та кораблі, цивільні та військові літаки треба заправляти бензином, дизпаливом та керосином, а не сирою нафтою.

Через санкції ремонт обладнання, що вийшло з ладу в результаті атак, вимагатиме набагато більше часу, сил та ресурсів, що може підірвати здатність Кремля забезпечувати армію та критично важливі галузі.

Московія намагалася досягти чогось подібного, атакуючи українську електроенергетику взимку 2022–2023 років.
Метою були вразливі трансформатори українських електростанцій у розрахунку, що Україна не зможе достатньо швидко ремонтувати та замінювати їх.
Бумеранг повертається і тепер настала черга Московії стати метою подібних атак.

Тим часом ЄС має намір припинити транзит російського газу через Україну.

Експорт газу ресурсної федерації до Європи зменшився до 28 млрд кубометрів — рівня другої половини 1970-х років. Видобуток «Газпрому» впав до 404 млрд кубометрів — найнижчого рівня з 1990 року, коли на газову держкорпорацію було перетворено Міністерство газової промисловості СРСР.

Кремль розраховує на Китай, пропонуючи тому побудувати новий газопровід «Сила Сибіру — 2» і збільшити закупівлю газу в 5 разів, до 100 млрд кубометрів на рік, але Пекін зволікає.
Торік Путін двічі зустрічався з головою КНР Сі Цзіньпіном, переконуючи його погодитись на проект, але обидва рази переговори закінчилися нічим.

Ось така путня, малята, гарненькі хлопчики та прекрасні дівчата.



Безславний кінець «національного надбання» путінської «енергетичної наддержави»: Європа та Китай домовилися купувати більше газу в Катарі замість російського.

Путін пропонував Китаю наростити імпорт газу до 100 млрд. кубометрів на рік. Але дві зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном — у березні та жовтні минулого року — виявилися безрезультатними: Пекін не підписав контракт на «Силу-Сибіру-2».

Китай не бажає інвестувати ні юаня в нову трубу, пропонуючи Росії повністю сплатити багатомільярдний рахунок за будівництво, а також вимагає знижки на російський газ, розповів The South China Morning Post знайоме із ситуацією джерело в Москві:
«Пекін дуже добре розуміє, що може диктувати свої умови і що перебуває у значно сильнішій позиції, ніж Росія, — пояснив співрозмовник видання. — Щодо будівництва, Пекін хоче бути впевненим, що для нього не буде ні ризиків, ні витрат. Росія — сторона, яка повністю сплатить рахунок».

12.03.2024. Дані щодо атакованого НПЗ Лукойла в Нижегородській області: після атаки невідомого БПЛА зупинена робота найбільшої первинної установки з переробки нафти.
Reuters уточнює, що йдеться про установку АВТ-6, що забезпечує близько 53% від переробки всього #НПЗ.
У 2023 році НПЗ «ЛУКОЙЛ-Нижегороднафтооргсинтез»:
— переробив 15,8 млн тонн нафти;
— виробив 4,9 млн тонн бензину, 5,6 млн тонн дизельного палива, а також 2,3 млн тонн мазуту і 0,8 млн тонн авіа-керосину.
НПЗ важливі як для економіки ресурсної федерації, так і для ведення війни: автомобілі та вантажівки, трактори та комбайни, танки та кораблі, цивільні та військові літаки треба заправляти бензином, дизпаливом та керосином, а не сирою нафтою.
Яке горе…

Апдейт 13.03.2024. Вчора НПЗ у Нижньому Новгороді. Сьогодні НПЗ у Рязані.
Рязанська нафтопереробна компанія (НПК) у 2023 році переробила 12,672 мільйона тонн нафти, що становить 4,6% від загальної нафтопереробки у ресурсній федерації.
Завод виробив 2,79 мільйона тонн автобензину, 3,64 мільйона тонн дизпалива, 3,12 мільйона тонн мазуту та 0,87 мільйона тонн авіа-керосину.

Бензоколонка залишається без палива.
У результаті, експорт бензину за кордон у січні звалився на 37%, а продаж дизельного палива — на 23%, повідомляло Міненерго РФ. Скорочення експорту стало результатом «позапланових ремонтів» на нафтопереробних заводах та необхідності постачати внутрішній ринок, пояснили у відомстві.
З 1 березня уряд ресурсної федерації запровадив тимчасову заборону на експорт бензину, яка діятиме до 1 вересня поточного року.
Ось така путня, малята, сміливі хлопчики та прекрасні дівчата.



Нет комментариев