Ціна дворічної путінської військової авантюри для ресурсної федерації – $1,3 трлн


Чиновник Пентагону оцінив збитки, завдані армії ресурсної федерації. За його даними, втрати Росії сягнули 315 тисяч осіб. Це близько 87% особового складу, який мав у своєму розпорядженні міннапад ресурсної федерації до початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року.

Ще одна новина не дає пройти повз: депутат із Красноярська розповів про набір у контрактники бомжів, алкоголіків та зеків.
Кампанія за набором до російської армії контрактників і добровольців, запущена навесні 2023 року, здійснюється за рахунок асоціальних елементів, заявив депутат-єдинорос В'ячеслав Дюков:
"У контрактники у нас за останній рік потрапляють в основному алкоголіки, бомжі, бичі, зеки і так далі", — заявив Дюков на засіданні постійної комісії з місцевого самоврядування.
На тому ж засіданні голова Залізничного району Юрій Савчук поскаржився, що у місті недовиконується план вербування в армію. За його словами, до вирішення проблеми залучаються судові пристави: вони шукають громадян, які мають борги і не мають роботи.
План за валом, вал за планом.

Путиноміка теж кульгає на обидві ноги. «Дірка» у консолідованому бюджеті ресурсної федерації за рік зросла вдвічі – до 4 трильйонів рублів.
Запланований дефіцит федерального бюджету в 3,23 трлн рублів виявився лише частиною більшої «дірки».
Як повідомив «Інтерфакс», за попередньою оцінкою федерального казначейства консолідований бюджет ресурсної федерації у 2023 році виконаний з дефіцитом 3,91 трлн рублів.
Це майже вдвічі більше, ніж роком раніше: у 2022 році дефіцит склав 2,11 трлн рублів.

Ще один приклад із військового життя «дорогих росіян». В одній із веж на московії-сіті здохли ліфти. 97 поверхів, надшвидкісні ліфти, стрази, понти, усі справи.
Замістити імпорт, ясна річ, у криворуких не вийшло, а іноземний «недружній» виробник надіслав «за курсом російського корабля».
Топай стиснувши зуби тепер 97 поверхів, або кидай ту вежу до беніної матері. Нехай у настанову нащадкам стоїть порожнім усередині пам'ятником, зарослим берізками та ялинками з сосною.

За два роки Путін успішно «опустив» як економіку, так і боєздатність своєї армії.



Путінські пропагандони — Соловйов і Симоньян — подякували кандидату в президенти Борису Надєждіну за списки «неблагонадійних громадян»:
«Треба публічно, з трибуни, подякувати Борису Борисовичу Надєждіну. Він здав у виборчком, як я розумію, список неблагонадійних, агентів впливу, ворогів народу, закладок ЦІПСО, недознищених навальнят», — заявив Соловйов в ефірі каналу «Росія».
Він запропонував передати список зазначених осіб з їхніми персональними даними компетентним органам на вивчення.
Не перевелися Юди на Московії.

Як повідомляє «Комерсант», «дорогим росіянам» стала частіше потрібна допомога фахівців по боротьбі з алкогольною залежністю, а попит на послуги з виведення із запою зріс на 85% (сеанс від 1800 рублів).
Путін, за прикладом Горбачова за часів СРСР, підписав «указ про боротьбу з пияцтвом».
Вірною дорогою йдете, товариші!



Bloomberg: Західні союзники, зокрема Велика Британія та США, озброять ЗСУ новітніми дронами зі штучним інтелектом (ШІ).
Безпілотники зі ШІ будуть розгорнуті у великі ескадрильї, які зв'язуватимуться між собою для націлювання на ворожі позиції без необхідності в людині-операторі для керування кожним з них.
Україна стає полігоном для випробування у бойових умовах найпередовіших систем озброєнь.
Слава ЗСУ!

Данія передала Україні всю свою артилерію, розповіла прем'єр-міністр країни Метте Фредеріксен на Мюнхенській безпековій конференції. Як повідомляє газета Jyllands-Posten, вона розкритикувала країни Євросоюзу за те, що роблять для Києва недостатньо.
Данія передала Україні: десятки гранатометів і мінометів M252 Mortar, Tung Mortér M/10, десятки самохідних артустановок CAESAR (8×8), 76 самохідних гаубиць M109, 20 самохідних гаубиць ATMOS ізраїльського виробництва та багато іншої артилерійської техніки.

Фредеріксен зазначила, що у різних європейських країнах, як і раніше, є великі запаси боєприпасів та іншого військового обладнання. Вона закликала використати це обладнання для підтримки України у її боротьбі проти російської агресії:
"З нашого боку, ми пожертвували всю нашу артилерію. Мені шкода це говорити, друзі, але в Європі, як і раніше, є боєприпаси на складах", — заявила Фредеріксен.

"Ми маємо гарантувати, що в суботу, до другої річниці початку війни, Україна отримає більше постачань. Конкретні постачання на суші", — сказала вона.
Йдеться про боєприпаси, артилерію, ракети великої дальності, безпілотники, винищувачі F-16.

Прем'єр Данії вважає, що у найближчій перспективі Євросоюз має передати Україні те, що їй потрібно, «а в довгостроковій перспективі Україну необхідно вітати в ЄС та оборонному альянсі НАТО».
Браво, мадам Фредеріксен!

Ось така путня, малята, гарненькі хлопчики та прекрасні дівчата.
Бувайте.



Нет комментариев