Розвідка США: Росія готує диверсії на військових базах у Європі


США вперше за 10 років привели свої військові бази в Європі в стан підвищеної боєготовності, повідомляє CNN з посиланням на численні обізнані джерела. Це пов'язано з отриманими Пентагоном відомостями, що Росія планує проведення диверсій і терактів на військових об'єктах Сполучених Штатів.

На кількох базах США було запроваджено підвищений рівень небезпеки «Чарлі», який застосовують у разі терористичної загрози. За словами джерел, заплановані атаки на американські бази — це частина диверсійної кампанії, яку Москва останнім часом намагається проводити по всій Європі.

Високопоставлений представник НАТО заявив CNN, що диверсії РФ у Європі останніми місяцями стають «дедалі нахабнішими й агресивнішими». Це може бути пов'язано з виборами на Заході, вважає він:
"Чудова можливість для Росії спробувати підірвати підтримку України".

"Те, що ми спостерігаємо зараз, — це найбільш скоординовані й агресивні дії з часів Холодної війни. Ми бачимо саботаж, терористичні змови, підпали — реальні речі, які забрали людські життя", — додав представник НАТО.

Судячи з усього, без нового Перл-Гарбора США так і залишаться в стані сплячої амеби.

Не потрібно лити сльози за дітьми. Потрібно ставити завдання ГУР, щоб кожен російський льотчик, сідаючи в кабіну бомбити дітей України, думав, чи зустріне він, коли повернеться, живими себе і свою сім'ю. Або вони всі опиняться з перерізаними горлами.
Все просто: на терор відповідати терором.
Як Моссад.
Будь як Моссад.



Більше третини росіян схвалили ядерний удар по Україні.

У перші ж дні вторгнення в Україну Путін оголосив про переведення російських ядерних сил в особливий режим бойового чергування, а потім багаторазово озвучував ядерні погрози на адресу західних країн, які підтримують Київ.

Влада США всерйоз готувалася до можливого ядерного удару Росії по території України наприкінці 2022 року, розповідали раніше СNN високопоставлені чиновники адміністрації Джо Байдена. За їхніми словами, ядерний сценарій для українського конфлікту розглядався як реальний після серії поразок російської армії, яка на той момент здала Харківську область і була змушена покинути Херсон. Цьому передували заяви російських чиновників про плани України нібито підірвати «брудну бомбу», які у США розцінили як привід для використання тактичної ядерної зброї.

У Вашингтоні попередили Путіна про те, які наслідки на нього чекають у разі ядерної ескалації, розповідав у травні глава МЗС Польщі Радослав Сікорський:
"Американці сказали, що якщо ви застосуєте ядерну бомбу, навіть якщо ніхто не загине, ми вразимо всі ваші об'єкти в Україні звичайною зброєю, ми знищимо їх усі".
За його словами, від застосування ядерної зброї Росію раніше застерегли Китай та Індія.



У Туреччині заарештували гроші «Росатома» на будівництво АЕС.

Гроші, які «Росатом» перераховує в Туреччину на будівництво АЕС «Аккую» — найбільшого російсько-турецького інвест-проекту — потрапляють під арешт, повідомив в інтерв'ю каналу «Россия 1» глава держ-корпорації Олексій Лихачов:
"Система взаєморозрахунків під ударом. Вони заарештовують гроші", — поскаржився Лихачов в ефірі програми «Москва. Кремль. Путін».

За словами Лихачова, за арешт коштів відповідальні «американці», які «ходять між юридичними особами та банками», що працюють із «Росатомом».

Реалізації проекту АЕС у Туреччині, який оцінюють у $25 млрд і який повністю оплачує Росія, заважають санкції, визнав Лихачов. Хоча сам «Росатом» поки що не перебуває під західними обмежувальними заходами, до санкційних списків внесено кілька його дочірніх структур. Серед них — АТ «Атомстрой», яке розробляє технології монтажу ядерних установок, і ВПО «Точмаш», що виробляє центрифуги для збагачення урану.

За словами Лихачова, незважаючи на санкції та складнощі, «Росатом» продовжує будівництво АЕС, яка має стати першою в Туреччині.
Москва оплачує проект коштом своїх «суверенних фондів», повідомив Путін у червні на засіданні Ради з питань науки та освіти:
"Це все коштом Росії", — говорив Путін, додаючи, що такий рівень державного фінансування «економічно доцільний».

Міжурядову угоду Туреччини і Росії з будівництва та експлуатації АЕС «Аккую» було підписано 2010 року.
Минулого року відбулося урочисте відкриття першого з чотирьох енергоблоків станції, проектна потужність якої має забезпечити 10% потреб Туреччини в електроенергії. Фізичний пуск АЕС був намічений на поточний рік.

Слідом за «Аккую» влада Туреччини планує побудувати ще три АЕС, а також розглядає закупівлю невеликих модульних реакторів. Крім «Росатома», турецьке Міненерго веде переговори з американськими підрядниками, а також з компаніями з Китаю і Південної Кореї, повідомив Reuters високопоставлений чиновник відомства.



Перед початком саміту НАТО у Вашингтоні міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський прогнозує, що економіка РФ має почати руйнуватися через війну проти України та міжнародні санкції через рік або два:
"Путін не розуміє психологію демократій. Він думає, що може нас залякати жорстокістю, але він не розуміє, що вона тільки зміцнює нашу рішучість.
Україна отримує серйозну військову і матеріальну допомогу, $300 млрд до теперішнього часу, плюс відсотки із заморожених російських активів, плюс її власний військовий бюджет, плюс санкції щодо Росії, плюс зброя, яка тепер б'є по російських нафтопереробних заводах.
Я думаю, російська економіка почне руйнуватися через рік-два.
Нам просто потрібно дотримуватися обраного курсу. У нас у 20 разів більше ресурсів, ніж у Росії, у якої закінчуються гроші
".

Війна в Україні може тривати ще кілька років.
Тому країни НАТО повинні бути готовими підтримувати Київ у довгостроковій перспективі.
Про це виданню «Голос Америки» заявив високопосадовець НАТО під час саміту у Вашингтоні:
"Зрештою, ми всі маємо бути готові продовжувати підтримувати Україну навіть після 2025 року. Ми всі дуже добре розуміємо, і, як ми вже говорили протягом тривалого часу, це не конфлікт, який вірогідно незабаром закінчиться".
За його словами, війна в Україні «потребуватиме років цілеспрямованих зусиль», бо Росія «безсумнівно» зможе витримувати життя в умовах воєнної економіки ще мінімум 3-4 роки.
Оцінюючи здатність Росії щодо переходу економіки на воєнні рейки, посадовець Альянсу зазначив, що довгострокові наслідки будуть відчутними та значними для російської економіки, але наразі російське суспільство готове до запропонованого йому способу життя.

Нет комментариев