Західні країни почали обговорювати "німецьку модель" як мирний план щодо України


Західні дипломати і частина українських чиновників вважають, що найімовірнішим компромісом для завершення війни в Україні є компроміс, за якого Росія збереже контроль над окупованими територіями, а Київ отримає членство в НАТО і гарантії безпеки від альянсу, повідомили Financial Times поінформовані джерела.

За даними газети, за такого сценарію Україні та союзники юридично не визнають контролю над окупованими регіонами й анексованим Кримом, аби не заохочувати подальшої агресії з боку Росії.

Схожа модель була реалізована під час холодної війни, коли ФРН була членом НАТО, а НДР — ні.

"Передбачається мовчазне визнання того, що ці землі мають бути повернуті в майбутньому дипломатичними засобами. Навіть це, що цілком зрозуміло, є чутливою темою для українців, особливо коли розглядається як основа компромісу з Москвою. Поступка землі заради отримання членства в НАТО може бути "єдиним варіантом", — пояснив виданню західний дипломат на умовах анонімності.

При цьому прихильники цієї ідеї визнають, що Москва відмовиться від такого плану і продовжить ескалацію, оскільки диктатор Путін заявляв, що однією з умов припинення вогню має бути відмова Києва від членства в НАТО.

Американська історикиня Мері Саротт повідомила виданню, що Київ сам має вибудувати оборонний військовий кордон, погодитися на постійну відсутність військ чи ядерної зброї на своїй території та відмовитися від застосування сили за межами цього кордону, окрім як у цілях самооборони. Вона нагадала про стратегію ФРН, яка, будучи членом НАТО, також стверджувала, що її кордони є тимчасовими.

Членство України в НАТО в обмін на зруйновані в мотлох території. Нехай ресурсна федерація їх і відновлює, якщо захоче. Не найгірший варіант, як мені видається.

Ось така путня, малята, гарненькі хлопчики та прекрасні дівчатка.

Тим часом у МЗС заявили про необхідність захистити Росію «кріпосною стіною» для протистояння зі США.
Росії в умовах протистояння зі США потрібна «максимальна мобілізація» і будівництво «кріпосної стіни» для захисту від зовнішніх загроз, заявив заступник глави МЗС Сергій Рябков.

"Наші інтереси в цій ситуації — інтереси розвитку, інтереси спокою в суспільстві, інтереси формування, якщо хочете, кріпосної стіни, за якою ми будемо розвиватися, не побоюючись ворожих випадів США та їхньої групи підспівувачів і посіпак", — сказав Рябков «РІА Новини».

За його словами, Захід взяв «рішучий» курс на стратегічну поразку Росії. У зв'язку з цим зросла ймовірність збройного зіткнення зі США:
"Ми їх застерігаємо від подальшої ескалації. Вони даремно думають, що нескінченні спроби випробувати нас на міцність не призведуть до жорстких контрзаходів. Набагато жорсткіших, ніж те, що вже робиться зараз".

Він додав, що Росія «комплексно, з усіх точок зору» готова до тривалої конфронтації зі США, і російська влада прораховує сценарії як політичного, так і військового протистояння.

Усе самі роблять за давно розписаним сценарієм, із чим, власне, і вітаємо «недорогих росіян».


Нет комментариев