Путін ще минулого року затвердив план гібридної війни із Заходом


Основні частини плану, схваленого вищим керівництвом ресурсної федерації для війни із Заходом:
1. гіперактивна пропаганда у США та Європі;
2. агресивна політика Міністерства закордонних справ;
3. загравання з Всесвітнім Півднем з метою сформувати в нього вороже ставлення до Заходу та змусити підтримати Росію у її прагненні переробити світовий порядок під себе та дружні авторитарні режими.

«Усі дії на західному напрямі повинні бути підпорядковані задачі формування умов для відмови колективного Заходу від антиросійського курсу та виходу на модель співіснування, яка гарантує безпеку Росії та її союзників», – йдеться у документі МЗС РФ для службового користування, що формулює «пріоритетні напрямки роботи у світлі затвердження нової Концепції зовнішньої політики Російської Федерації».

Путін своїм указом затвердив Концепцію 31 березня 2023 року. У ній йдеться: «Зовнішня політика Росії носить миролюбний, відкритий, передбачуваний, послідовний, прагматичний характер, заснований на повазі загальновизнаних принципів і норм міжнародного права і прагненні до рівноправного міжнародного співробітництва та просування спільних інтересів».

Але 11 квітня на засіданні колегії МЗС було прийнято постанову, яка роздає центральному апарату, закордонним установам та підвідомчим організаціям міністерства доручення зовсім іншого характеру.

Фактично документ, який газеті The Washington Post надала одна з європейських розвідок, описує напрямки гібридної війни, яку Росія веде проти західних країн:
"Важливо налагодити механізм виявлення вразливих точок зовнішньої та внутрішньої політики недружніх держав з прицілом на вироблення практичних кроків щодо ослаблення противників Росії.
Комплексне стримування недружніх країн має здійснюватися через наступальні інформаційні кампанії та інші заходи, що узгоджені у міжвідомчому форматі та охоплюють військово-політичну, торговельно-економічну, інформаційно-психологічну, ціннісну та інші сфери
".

Розв'язана Путіним та його режимом війна проти України розглядається як частина глобальної гібридної війни, яка має призвести до створення світу, не заснованого на гегемонії США:
«Вихід спеціальної військової операції багато в чому визначить контури майбутнього світопорядку», – йдеться у документі.

Дипломати розглядаються як ще один підрозділ російської армії у цій війні. Щоб досягти успіху у глобальній спецоперації, «на вирішення зазначених завдань мають бути пере-орієнтовані кадрові, фінансові та організаційні ресурси Міністерства закордонних справ».

Серед виданих за підсумками колегії доручень – «розробити проект документа під умовною назвою «Концепція багатополярного світопорядку» з викладом російського бачення майбутньої архітектури міжнародного співробітництва в різних галузях з метою зміцнення інтелектуального лідерства Росії у просуванні об'єднавчого та конструктивного порядку денного на світовому арені.

Інтелектуальне лідерство дипломати демонструють, прагнучи зробити:
1. «безумовним пріоритетом поглиблення взаємодії з країнами, які підтримали чи співчувають СВО»;
2. «зміцнювати суверенітет країн Азії, Близького Сходу, Африки та Латинської Америки для їхнього виходу з неоколоніальної залежності від Заходу»;
3. "налагоджувати мережу фінансово-економічних механізмів без участі Заходу".

У документі також йдеться про необхідність оцінки тієї «доданої вартості», що Росія отримує від участі в міжнародних організаціях, дається доручення підготувати пропозиції щодо «можливості зміни формату, призупинення чи припинення участі у їхній роботі та фінансуванні, виходячи з корисності таких структур для національних інтересів нашої країни".

Судячи з останніх подій, марною, а, можливо, і шкідливою для «національних інтересів» Росії було пораховано роботу групи експертів ООН, яка здійснює контроль за ядерною та ракетною програмою КНДР та дотриманням відповідних санкцій.

У березні 2024 року Росія, яка тепер товаришує з режимом Кім Чен Ына і закуповує у нього снаряди і ракети, заблокувала продовження роботи комісії, що функціонувала 15 років. Представник Росії в ООН Василь Небензя заявив, що Москва таким чином відповідає на «все зухваліші звинувачення» Вашингтона і його союзників щодо Північної Кореї, яка нібито становить ядерну загрозу:
«Такий небезпечний поворот подій у регіоні підриває фундаментальні інтереси Російської Федерації у сфері національної безпеки. Робота комісії дедалі більше грає на руку західним підходам».

Ведучий російський науковець, який має тісні зв'язки з високопоставленими російськими дипломатами, підтвердив WaPo: рішення щодо групи експертів ООН — це «чіткий сигнал», що закріплені секретною постановою доручення вже реалізуються.
Під «науковим працівником» мається на увазі представник Московського державного інституту міжнародних відносин (МДІМВ) при МЗС, якому колегія доручила «забезпечити облік» оновленої концепції зовнішньої політики в освітній та науковій діяльності «на постійній основі».

Ще одне підтвердження про те, як реалізується секретна директива МЗС ресурсної федерації: Microsoft повідомила про початок російської кампанії з втручання у вибори президента США.

До президентських виборів у США залишилося трохи більше півроку, а Росія вже розпочала кампанію з дезінформації та загострення протиріч в американському суспільстві. Для введення в оману використовується добре перевірена тактика.
Скоординовані та цілеспрямовані дії з наміром вплинути на перебіг виборів почалися останні 45 днів, щоправда, не так активно, як під час попередніх кампаній, констатувала Microsoft.
Пов'язані з Росією облікові записи почали розповсюджувати спрямований на американських виборців контент, що викликає розбіжності і, зокрема, критикує підтримку, яку США надають Україні в її війні з Росією, повідомив Reuters з посиланням на дослідження компанії.

Третя світова війна (ТСВ) йде повним ходом, проте Захід, проти якого вона спрямована, виявляє дивовижну сонливість та відрив від реальності.
Втім, такий самий пацифізм та спроби умиротворення агресорів виявляв Захід і перед Другою світовою війною (ДСВ).
Історія вчить тому, що вона нічому нікого не вчить.
Байден, швидше за все, програє Трампу і залишиться в історії як найслабший президент США, який так і не зміг запобігти ТСВ.
Ось така путня, малята, сміливі хлопчики та прекрасні дівчата.



Російським чиновникам заборонили виїжджати за кордон: «Нікуди не можна!»

Навіть подорожі до Китаю, який Кремль називає «стратегічним партнером» Росії, стверджуючи, що між країнами існує «безпрецедентно високий» рівень взаємодії, є під питанням. Причина — у загрозі арешту, кажуть джерела Reuters.

У деяких держкомпаніях у співробітників вже вилучено закордонні паспорти. Заборону на виїзд для чиновників запроваджено за власною вказівкою Путіна, розповідали раніше джерела з числа колишніх і чинних співробітників АП та уряду.

За їхніми словами, спецслужби та Кремль побоюються дезертирства чиновників, яким не до душі життя в «обложеній фортеці» і які хотіли б дистанціюватися від президента, який став фігурантом ордера на арешт від Гаазького трибуналу.

Путін, як справжній пахан ОЗУ, цілком по-поняттям вирішив, що якщо разом розікрали власну країну, проливали і продовжують проливати невинну кров сусідів, то й сидіти всім разом треба.

Мені особисто цікаво, коли «вірні соратники» закують його в кайдани та відправлять до Гааги?
Там для нього найбезпечніше місце на землі.
Гойда!



Тим часом експорт російського дизпалива впав на 25% після ударів по найбільшим НПЗ ресурсної федерації, які «вибили» сьому частину потужностей однієї з найбільших галузей путіноміки.
Як повідомляє Bloomberg, продажі за кордон російського дизпалива у квітні скоротилися на 25% порівняно із середніми рівнями 2019-23 років для цієї пори року.

«Рубайте їх, хлопці!»©



Нет комментариев